..και δεν καταλαβαίνω τίποτα. 25 χρόνια μπάλλα βλέπουμε και ξερουμε τί γίνεται. Και ξέρουμε πότε ο άλλος είναι καλύτερος και πότε όχι. Και ξέρουμε επίσης πότε μια σφυρίχτρα ευθύνεται αποκλειστικά ή όχι για το όποιο αποτέλεσμα.Και ξέρουμε οι «αιώνιοι πρωταθλητές» πως γίνονται.Και «αιώνιοι» και «πρωταθλητές».

Κι επίσης ξέρουμε τί σημαίνει να είσαι ο Ολυμπιακός. Από τα χρόνια του Γουλανδρή – και ακόμα πιο πριν που τα λένε οι παλιοί. Οι διάφοροι «αθλητικογράφοι» που μας γράφουν -δεν είναι πολλοί ευτυχώς – για το χτεσινό ματς ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ προσπαθώντας να αποδείξουν ότι με 9 ο ΠΑΟΚ «ζόρισε» περισσότερο τον Ολυμπιακό (ναι κορίτσια: ταχτική του Σάντος ήταν οι σκόπιμες αποβολές Κοντρέρας -Ίβιτς..) έχουν δίκιο να ελπίζουν ότι μια μέρα θα αναλάβουν είτε διευθυντές σε αθλητική εφημερίδα είτε διευθυντές στα αθλητικά καναλιού. Οι διάφοροι επαρχιώτες που γίνονται γάβροι μπας και χαρούν στη μίζερη φτωχοζωή τους έχουν δίκιο να καμαρώνουν για τους τίτλους -εδώ κι οι πρεζάκηδες καμαρώνουν που την πίνουν. Ο Σωκράτης κι ο Θεοδωρίδης έχουν δίκιο που πουλάνε αφ’υψηλού υφάκι και τσαμπουκά σε κάθε αγώνα -θα τους πειράξει κανένας; Και δεν εννοώ σφαλιάρες. Εννοώ φτύσιμο και περιφρόνηση και όχι άμεση ή έμμεση δουλοπρέπεια.

Όλοι αυτοί έχουν δίκιο. Στη μπάλλα φαίνεται πολλών ο χαρακτήρας. Στη μπάλλα που την παρακολουθείς για να γουστάρεις και για κανένα άλλο λόγο. Και στη μπάλλα που είναι άθλημα, και ακόμα κι αν ασχολείσαι επαγγελματικά μ’αυτήν οφείλεις να προστατέψεις το κύρος και την ομορφιά του αθλήματος καθεαυτή -που αν μη τι άλλο έχει να κάνει στο δικαίωμα όλων να νικήσουν: είτε είναι ο Πανσερραϊκός, είτε η Διναμό Τιφλίδας είτε η Λίβερπουλ. Έχουν δίκιο λοιπόν, γιατί η ξεφτίλα, η βλαχομαγκιά, το γλύψιμο στον από πάνω, το πισώπλατο χτύπημα, η πουστιά εν τέλει ΝΑ ποια είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού από το ’49 ως τώρα. (τουλάχιστον…).Κι όλ’αυτά συμπυκνώνονται στην κουλτούρα της «μεγαλύτερης» ομάδας του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού. Από τότε που οι σερβιετόχρωμοι αποκήρυσαν τους ΕΑΜοβούλγαρους παίχτες τους.

Και όχι, διαχωρισμό οπαδών διοίκησης δεν καταλαβαίνω. Πότε η φάρα των γαύρων συγκρούστηκε είτε με Γουλανδρή, είτε με Νταϊφά, είτε με Σαλιαρέλη είτε με Κόκκαλη; Ποτέ.

α και γαμηθείτε αποτυχημένοι…

Υ.Γ. Μόνο αυτός ο Βαλβέρδε φαίνεται να έχει λίγο τσίπα.. Είπε το άτομο «Όποιος χτυπάει πρέπει να τρώει κάρτα είτε παίζει στον Ολυμπιακό είτε όχι». Ακριβώς. Γι’αυτό και ο Λεμονής πρέπει να ετοιμάζει πλάνα για το καλοκαίρι ήδη..