Η μαύρη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με την «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ θέλει να μας γυρίσει στο Μεσαίωνα! Οι 89 «διαρθρωτικές» αλλαγές που ετοιμάζονται να περάσουν είναι 89 δράσεις ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου και εξαθλίωσης του λαού. Καταργούν ό,τι έχει απομείνει από τις εργατικές κατακτήσεις, καταργούν ακόμη και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους.

 

Για το χώρο μας ετοιμάζουν, ανάμεσα στα άλλα, φορολόγηση μέχρι και 35% από το πρώτο ευρώ, ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.

 

Εμείς θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα;

 

Θα αρκεστούμε στα ψευτοαγωνιστικά καλέσματα των συμβιβασμένων ηγεσιών του Δικηγορικού Συλλόγους Αθήνας, της Ολομέλειας  των Δικηγορικών Συλλόγων και των άλλων επιστημονικών φορέων, που :

 

aΚαλλιεργούν συντεχνιακές αυταπάτες, όταν το μόνο που βλέπουν στην ένταξη του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων) στον ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας) είναι η στήριξη άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας. Λες και οι δικηγόροι και οι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες (μηχανικοί, γιατροί, φαρμοκοποιοί κλπ.) έχουμε συμφέρον από μια κόντρα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Λες και η προωθούμενη ένταξη δεν αποτελεί συστατικό της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην υγεία όλου του λαού. Ζητούν την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, παραλείποντας να αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με  ταφόπλακα του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, σημαίνει ιδιωτικοποίηση του ταμείου, θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια παραπέρα αύξηση των ήδη δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών.

 

aΜιλούν για φορολογικές ρυθμίσεις «κοντόφθαλμης λογικής» που θα οδηγήσουν σε αφανισμό τον κλάδο. Λες και είμαστε όλοι το ίδιο! Λες και οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που πληττόμαστε μαζί με τον υπόλοιπο λαό από τα αντιλαϊκά μέτρα και τη φορομπηχτική πολιτική, λες και οι 7.432 δικηγόροι της Αθήνας που δεν είχαν ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια, έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους μεγαλοδικηγόρους, τις εταιρείες τους και τις φορολογικές ελαφρύνσεις τους, που τρίβουν τα χέρια τους με την προωθούμενη ολοκληρωτική «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος και ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με τις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη των πελατών τους – μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έχουν να πουν τίποτε για τις «νόμιμες» φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, την προκλητική ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και την ευνοϊκή φορολόγηση του τραπεζικού κεφαλαίου.

 

 

Δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκφράσουν τα συμφέροντά μας. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το μαγαζάκι τους: να μη χάσουν το λεγόμενο θεσμικό τους ρόλος ως επίσημοι επιστημονικοί σύμβουλοι του αστικού κράτους! Αυτού του κράτους που τσακίζει μισθούς και συντάξεις και στέλνει στον καιάδα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση και κερδοφορία της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

 

Φτάνει πια! Ξεσηκωνόμαστε μαζί με τον υπόλοιπο λαό!

Στήνουμε μπλόκο στα μέτρα!

 

ñ Λέμε όχι:

Στη φοροληστεία, στην κατάργηση του αφορολόγητου και την επιβολή φόρου μέχρι 35% στα εισοδήματά μας από το πρώτο ευρώ.

Διεκδικούμε:

Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των χαρατσιών και των έμμεσων φόρων. Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης». Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%».

 

ñ Λέμε όχι:

Στην ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, γιατί σημαίνει συνολική υποβάθμιση της υγείας όλου του λαού. Στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας με ή χωρίς τον ΕΟΠΥΥ.

Απαιτούμε:

Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει την υποχρεωτική ένταξη ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. Καμιά περαιτέρω υποβάθμιση στις ήδη υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας, με ή χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Μείωση τώρα των εισφορών για τον κλάδο σύνταξης και δωρεάν, ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο σύστημα υγείας για όλους με κατάργηση των εισφορών.

 

ñ Λέμε όχι:

Στη λεγόμενη απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και την προοπτική ίδρυσης πολυεπαγγελματικών, κεφαλαιουχικών εταιρειών, γιατί σημαίνει εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο των νομικών υπηρεσιών σε βάρος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με μια δικαιοσύνη ακόμα πιο ακριβή, δυσπρόσιτη και εχθρική για τα συμφέροντά τους (βλ. και πρόσφατες αλλαγές στη δικαιοσύνη). 

Αγωνιζόμαστε:

Μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζει τους μονοπωλιακούς ομίλους, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και το δίκιο του εργαζόμενου λαού.

 

Συμμετέχουμε μαζί με τις ριζοσπαστικές, ταξικές δυνάμεις των επιστημονικών φορέων:

– Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στις 15/10/2012 ώρα 12.00

– Σε αποχή και πορεία διαμαρτυρίας από το ΔΣΑ  προς το Υπουργείο Οικονομικών, στις 17/10/2012 ώρα 12.30.

Με το ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία στις 18/10/2012

(Αθήνα : ώρα 10.30 στην Ομόνοια, Θεσσαλονίκη:10:30 Αγ.Βενιζέλου )