Το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών αποδεικνύεται καθημερινά αρνητικό για το λαό. Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης. Ετοιμάζεται, μαζί με την ΕΕ και την τρόικα, να περάσει νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές ύψους 14,5 δισ. ευρώ. Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται σε «υπεύθυνη» αξιωματική αντιπολίτευση για την πλουτοκρατία, παίρνει διαζύγιο από τα λαϊκά συμφέροντα.

Η φοροκαταιγίδα, που έρχεται με τα νέα εκκαθαριστικά της Εφορίας, τα διάφορα χαράτσια (τέλος επιτηδεύματος, τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ κλπ.), μαζί με τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις και τα  οξυμένα προβλήματα του επαγγέλματος, οδηγούν σε ασφυξία χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή μένουν στο απυρόβλητο σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις του μεγάλου κεφαλαίου, δρομολογείται η παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και η μείωση της φορολογίας για εισοδήματα φυσικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά συνάδελφοι, δεν μπόρεσαν φέτος να καταβάλουν τις δυσβάστακτες εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία μας, ακόμη και του κλάδου υγείας, μένοντας έτσι -και τυπικά- χωρίς περίθαλψη. Αλλά και όσοι τα κατάφεραν, έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις και την καθυστέρηση, στερούμενοι ουσιαστικά το δικαίωμα στην υγεία.

Το δίλημμα μέσα ή έξω από τον ΕΟΠΥΥ των κλάδων υγείας των δικηγόρων είναι αποπροσανατολιστικό. Λύση δεν αποτελεί ούτε η ένταξη στον αντιλαϊκό αυτό οργανισμό που δημιουργήθηκε για να συρρικνώσει κι άλλο το δικαίωμα του λαού στην υγεία και πρόνοια αλλά ούτε και η διατήρηση της αυτοτέλειας, αφού χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση είναι βέβαιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, ότι θα οδηγηθούν στον πλήρη οικονομικό μαρασμό. Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για ένα αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο και ενιαίο σύστημα υγείας για όλο το λαό, με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών.    

 Η αγανάκτηση για τη φοροληστεία και τη στέρηση του δικαιώματος στην υγεία, πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα. Με τη συσπείρωση των δικηγόρων που πληττόμαστε, με την ανάπτυξη της αγωνιστικής αλληλεγγύης μας στους συναδέλφους που έμειναν ανασφάλιστοι.

Αυτό που μας ταιριάζει είναι ο αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά.

-Να συμβάλλουμε σε κίνημα οργανωμένης, λαϊκής αντίστασης κατά των χαρατσιών με στόχο την κατάργησή τους. Υπάρχει ήδη η θετική εμπειρία από το χαράτσι της ΔΕΗ.

-Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη φοροληστεία, να πληρώσει η πλουτοκρατία.

-Να επιβάλουμε τη σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας στους ανασφάλιστους συναδέλφους, ιδιαίτερα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα υγείας.

-Παλεύουμε μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους  αυτοπασχολούμενους των άλλων κλάδων, τους μικρομαγαζάτορες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, όλους όσοι είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
  • Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματός μας. Κατάργηση της περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας, στις δικηγορικές υπηρεσίες.
  • Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
  • Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
  • Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στους κλάδους υγείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ

 Πέμπτη 19 Ιούλη, ώρα 9.30 π.μ. στο Υπ. Οικονομικών (Πλ. Συντάγματος)