Η μαύρη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με την «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ θέλει να μας γυρίσει στο Μεσαίωνα! Εκεί οδηγεί και το νέο «πακέτο» των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν για ψήφιση την επόμενη βδομάδα στη Βουλή. Εφαρμόζουν στο ακέραιο τις προβλέψεις των μνημονίων, δηλαδή τις απαιτήσεις της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, παρά τις υποτιθέμενες διαφωνίες τους, τις σικέ διαπραγματεύσεις τους και τις «κόκκινες γραμμές» τους.

Για το χώρο μας ετοιμάζουν, ανάμεσα στα άλλα, φορολόγηση μέχρι και 35% από το πρώτο ευρώ, υποχρεωτική ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.

aΤα «φημολογούμενα» κατά την ηγεσία των Δικηγορικών Συλλόγων φορολογικά μέτρα σηματοδοτούν μια άγρια επικείμενη φορομπηχτική πολιτική με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και την επιβολή συντελεστή φορολόγησης 35% ή και 28% από το πρώτο ευρώ, την επιβολή ταφόπλακας στην επαγγελματική δραστηριότητα χιλιάδων μισθωτών δικηγόρων και αυτοαπασχολούμενων, οδηγώντας στην εκδίωξη από το επάγγελμα και στη δραματική επιδείνωση της δυνατότητας μας για στοιχειώδη επιβίωση.

a H υποχρεωτική ένταξη του ΕΤΑΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων στον αντιλαϊκό ΕΟΠΥΥ καταψηφίστηκε οριακά στη Βουλή, αλλά αποτελεί διακηρυγμένη αταλάντευτη στόχευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με άμεσο στόχο την υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών του ΕΤΑΑ έχουν απομείνει μετά το κούρεμα και την απορρόφησή τους στη «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ με το συνολικό έλλειμμα των 4,3 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό και παρά την καταψήφισή της δρομολογούν την επαναφορά της μαζί με το «πακέτο» των νέων αντιλαϊκών μέτρων την επόμενη εβδομάδα! Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στον εκβιασμό να μετατραπεί το Ταμείο Υγείας σε ΝΠΙΔ, που αποδέχτηκε και η ηγεσία του ΔΣΑ και ουσιαστικά σημαίνει ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του κλάδου υγείας, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, με αύξηση των εισφορών, προκειμένου να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ. Μόνη λύση η διεκδίκηση δωρεάν, δημόσιας και υψηλού επιπέδου υγείας για τους δικηγόρους, τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ και όλο το λαό, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.

aΗ λεγόμενη απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του Μάαστριχτ και των άλλων ευρωενωσιακών συνθηκών, έχει ήδη ξεκινήσει και θα προχωρήσει με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, την αντιδραστική αλλαγή του Κώδικα περί Δικηγόρων κ.α. υπηρετώντας την προοπτική ίδρυσης πολυεπαγγελματικών, κεφαλαιουχικών εταιρειών για την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο των νομικών υπηρεσιών σε βάρος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με μια δικαιοσύνη ακόμα πιο ακριβή, δυσπρόσιτη και εχθρική για τα συμφέροντά τους, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές. 

Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, η ηγεσία του Δ.Σ.Α. συνεχίζει το γνωστό της ρόλο, υπονομεύοντας με τις μεθοδεύσεις της κάθε αγωνιστική και μαζική διαδικασία, συμβάλλοντας με τη στάση και τις θέσεις της στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Θέλει να κρατήσει τους δικηγόρους που, στην πλειοψηφία μας δεχόμαστε συντριπτικό πλήγμα από την υλοποιούμενη πολιτική, στο περιθώριο, έξω από μαζικές και οργανωμένες διαδικασίες, με θέσεις και γραμμή διαχείρισης της κρίσης και της φτώχειας. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αρνείται τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, με επιχειρήματα των πιο μαύρων και αντιδραστικών αντιλήψεων, όταν ορισμένοι φτάνουν με θράσος και χωρίς καμιά ντροπή να αποκαλούν τη γενική συνέλευση «όχλο»!!!

Τέρμα πια στις αυταπάτες:  Ή με το κεφάλαιο ή με το λαό.

Δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Ξεσηκωνόμαστε μαζί με όλο το λαό!

Προχωράμε σε:

Εξόρμηση-ενημέρωση την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, ημέρα αποχής των δικηγόρων, και ώρα 8.30 στην Ευελπίδων

Εξόρμηση-ενημέρωση την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, ημέρα αποχής των δικηγόρων, στα νομικά τμήματα των Τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής, με ραντεβού αναχώρησης 13.00 στα γραφεία του ΔΣΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ώρα 19.00 στα γραφεία του ΔΣΑ

Κινητοποίηση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΣΑ, που θα γίνει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ώρα 11.00 στα γραφεία του ΔΣΑ,  διεκδικώντας την λήψη απόφασης για άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Συμμετοχή στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του εργαζόμενου λαού με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ την Τρίτη 6/11 και Τετάρτη 7/11, με περιφρούρηση της απεργίας στον χώρο των δικαστηρίων τις ίδιες ημέρες ώρα 8.00 στην Ευελπίδων. Να νεκρώσουν τα δικαστήρια!

Κινητοποίηση και παρέμβαση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ώρα 9.00 στο Ταμείο Προνοίας για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των δικηγόρων που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Εξασφάλιση  δωρεάν υγείας και πρόνοιας για όλο το λαό!