Τουλάχιστον τα ΝΕΑ και το Έθνος δεν κυκλοφορούν μ’εξώφυλλο «η Ελλάδα χτίζει το σοσιαλισμό».

Όχι ότι το ’81 που το κάνανε είχαν δίκιο δηλαδή, η έλεγαν – περίπου έστω – την αλήθεια. Ψιγιατί δε λέτε ότι ο ΓΑΠ θα φέρει 'κοινωνική δικαιοσύνη" και σοσιαλισμό?λό γαζί δούλευαν τον κόσμο και τότε. Αλλά τέλος πάντων, το ότι κρατάνε χαμηλά τη μπάλλα,  είναι μια ανακούφιση. Διότι ανακούφιση είναι, από διαφορετικές οπτικές γωνιές, και με διαφορετικά λόγια να συγκλίνουμε στο αντικειμενικό : μια αντιλαϊκή κυβέρνηση έπεσε, πρώτον γιατί η καθημερινότητα για τη λαϊκή πλειοψηφία έγινε περισσότερο δυσβάσταχτη αυτά τα 5μιση χρόνια, δεύτερον γιατί ο νεοδημοκρατικός φερετζές του «εμείς είμαστε τίμιοι» ξέπεσε μέχρι γελοιοποιήσεως και..τρίτον..γιατί όταν όλα τα σκιάζει η φοβέρα των stage κι η σκλαβιά των δανείων λες ρίχ’το εκεί μπας κι αλλάξουν τα πράγματα.

Ήτοι, μπας και μας ξαναπροσλάβουν, μπας και ΔΕΝ μας διώξουν, μπας και κονομήσουμε το μεταπτυχιακούλι, μπας και «παγώσει» ο δήμος τα πρόστιμα για τους ελεύθερους χώρους, μπας και δώσουν πιο «γαλαντόμες»  επιδοτήσεις στοςυ ελεύθερους επαγγελματίες, μπας κι ανοίξουν θέσεις στο δημόσιο. Ένας φίλος μου ξεκαθάρισε ότι περιμένει να βγει το ΠαΣοΚ γιατί έχει ένα φίλο στον ΟΤΕ που του είπε ότι θα του βγάλει στη ζούλα την αναλυτική των κλήσεων του κινητού της γυναίκας του – με την οποία είναι στο διαζύγιο –  μια και τώρα που είναι η «δεξιά» φοβάται να του κάνει το χατηράκι. (μη γελάτε. Αυτό τον καίει ..).

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι γελοίες. Η Αλέκα είχε δίκιο όταν έλεγε «θέλουν να σκοτώσουν την ελπίδα». Άμα ξαναψηφίζεις τους προχτεσινούς – και τους παραπροχτεσινούς ακόμα, δηλαδή η κα Κατσέλη τί νέο μπορεί να μας φέρει για να καταλάβω? – για αυξήσεις μέσα στον πληθωρισμό, και να μη χάσεις το 700άρι απ’το μπλοκάκι λες κανονικότατα σφάξε με αγά’μ ν’ αγιάσω.

Αλλά επειδή, εδώ που τα λέμε δεν σε σφάζει κυριολεχτικά ο αγάς (εντάξει, αυτός όντως κυριολεχτικά είναι αγάς..), εδώ θα είσαι κι αύριο και μεθάυριο. Και θα σε απολύσουν, και θα παραμείνεις στα stage όπως είσαι σήμερα – και χειρότερα μάλλον – και χρήματα του δημοσίου θα φαγωθούν, κι οι επιδοτήσεις θα δίνονται στα βύσματα -οι καλές οπωσδήποτε – και τα ΜΑΤ στους δρόμους, οι πολυεθνικές στις σχολές, ο Κωστόπουλος στα decks κλπ. κλπ.

Οπότε δεν αγχώνομαι. Το ΚΚΕ επίσης είναι εδώ – να σκάσουν οι γκρουπουσκουλιάρηδες , τα ναζιστάκια, ο ΣΕΒ κι όλοι οι οχτροί μας σούμπιτοι – σας τα είπε, το ακούσατε, θα λέτε ναι ρε μάγκες είχατε δίκιο. Κανά δυό θα μπείτε και στα σωματεία, περισσότεροι θα το ρίξετε στην κάλπη – άμα τα πράματα σκάσουν χειρότερα θα είστε πολύ περισσότεροι και έτσι μπροστά πηγαίνει το πράμα.

Είναι κακό πράμα να αποκαλύπτονται οι αυταπάτες σου. Αλλά άμα οι αυταπάτες σου βρίσκονται στο μίνιμουμ του μίνιμουμ είναι πανεύκολο ν’αποκαλυφτούν – να μια μεγάλη και ενθαρρυντική αλήθεια. Και χωρίς πολλές πολλές ενοχές –εξάλλου σε θυμάμαι από την προχτεσινή καταμέτρηση πόσα ασταύρωτα του ΠαΣοΚ έριξες μέσα.

Εντάξει μαλακίστηκες. Δεν τρέχει τίποτα – εφ’όσον συμφωνάμε ότι ξηγήθηκες έτσι για όλους τους παραπάνω λόγους..

Υ.Γ. Ρε το ΣΥΡΙΖΑ δίκιο έχει τελικά. Πήγαινε σε κοινές πορείες, μας ‘μάλωνε» για διασπαστές και τέτοια, τα κατάφερε όμως έφερε το ΠαΣοΚ στο 44% κι έπεσε ο ίδιος στο 4,5%. Συνεχίστε τώρα την αβάντα μπορεί απ’το 4,5% να ξαναπάτε στο 5% – για να συνεχίσετε την αβάντα κι απ΄το 5 να ξαναπάτε στο 4,5 και συνέχεια και μονίμως και πάντα , γιατί έχετε κάνει συμβόλαιο με τη δικαίωση, με το δίκιο, με την αλήθεια κλπ κλπ. Δεν με πολυνοιάζει από εκεί είστε ούτως ή άλλως. Αλλά δεν πρέπει να έχετε παράπονο: οι μεν συσχετισμοί στην αριστερά δεν άλλαξαν οι δε στην κεντροαριστερά επίσης, θα σας φέξει στο τέλος της μέρας δεν μπορεί…

Υ.Γ.2 είναι θλιβερη πάντως αυτή η συναισθηματική μνήμη του κοσμάκη. Όχι ότι πολυφταίει αυτός , αλλά είναι κυριολεχτικά απελπισία. Και μόνο τ’όνομα Παπανδρέου αρκεί δηλαδή για αρκετούς για να τους δώσει θετικά συμφραζόμενα. Από τί?

 

  http://www.youtube.com/watch?v=ynqft1hDTyA&feature=related