Ίσως να έτυχε το Σάββατο να διαβάσετε αυτό . Δεν ξέρω αν το πιάνετε ακριβώς: τους έσυραν με το μηχανάκι στη μέση του χωριού.Τί φαρ ουέστ και τέτοια, η πραγματικότητα είναι πάντα πολύ πιο βάρβαρη από ταινίες και μυθοπλασία.Ας πει κάποιος ότι «λαϊκίζουμε», ότι πρόκ

έλληνες μετανάστες έτοιμοι να ρημάξουν τις περιουσίες νοικοκυραίων στα Ευρώπας και τας Αμερικάς

έλληνες μετανάστες έτοιμοι να ρημάξουν τις περιουσίες νοικοκυραίων στα Ευρώπας και τας Αμερικάς

ειται για «μεμονωμένο περιστατικό» κλπ. («μεμονωμένο περιστατικό» στη Μανωλάδα του προηγούμενου, γνωστού μεμονωμένου περιστατικού, για να μην ξεχνιόμαστε..).Μ ‘όσα προτείνονται τα πράγματα πρόκειται να γίνουν πολύ χειρότερα, και πολύ πιο εκτεταμένα γεωγραφικά, και τότε θ’αρχίσει πάλι το γνωστό τελειωμένο χαφιεδοτόμαρο της «πολυκατοικίας» να απαιτεί ανασύσταση των Ταγμάτων Ασφαλείας ή..απλά το στρατό στους δρόμους.

Κατεβείτε στους δρόμους, φωνάχ’τε, μπάτε στα συνδικάτα, παλέψτε για την ταξική γραμμή τους, απομονώστε τα αστικά κόμματα και τα δεκανίκιά τους, χτυπάτε τους προβοκάτορες, χτυπάτε τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο όπου τους βρίσκετε, να τους φέρουμε τούμπα να σταματήσει η βαρβαρότητα!

(το παρακάτω είναι αυτολεξεί η προκήρυξη της Νέας Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων στη Θεσσαλονίκη..)

Την Τρίτη 23.6.2009 εισάγεται στο θερινό τμήμα της βουλής για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις”. Πρόκειται για το ν/σ που είναι περισσότερο γνωστό για την ποινικοποίηση της κουκούλας και την επαναφορά του αυτεπάγγελτου της περιύβρισης αρχής, ρυθμίσεις για τις οποίες ήδη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους μια σειρά Δικηγορικοί Σύλλογοι καθώς και η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης 18.6.2009, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίες που αφορούν τους μετανάστες και κινούνται στο πνεύμα εξόντωσης των μεταναστών, φυλάκισής τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απέλασης, καταπάτησης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους και καταστολής ενός προβλήματος με βαθύτερες διεθνείς, ευρωπαϊκές και εσωτερικές αιτίες που δεν αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέτρα, εκτός κι αν οδηγηθούμε στην αντιδραστική και ρατσιστική άποψη ότι οι μετανάστες δεν είναι υποκείμενα δικαίου , είναι άνθρωποι χωρίς δικαιώματα. Οι τροπολογίες αυτές δε, αποδεικνύουν ότι στόχος των μέτρων και του επικίνδυνου κλίματος που έχει διαμορφωθεί τελευταία δεν είναι η αντιμετώπιση μόνο των μεταναστών χωρίς χαρτιά, των “λαθρομεταναστών” όπως τους ονομάζουν – ονομασία εμ την οποία η παράταξή μας διαφωνεί ριζικά και δεν αποδέχεται – αλλά όλων των μεταναστών. Σε τελευταία ανάλυση , στόχος των μέτρων είναι τα ίδια τα πολιτικά και συλλογικά δικαιώματα του λαού μας, ιδιαίτερα το μαζικό λαϊκό κίνημα , μέσα από τη συνεχή ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης , αλλά ακόμα και της σκέψης (ποινικοποίηση ριζοσπαστικοποίησης και πρόκλησης σε “τρομοκρατική δράση” σε επίπεδο ΕΕ, διενέργεια ανάκρισης για τη σύνταξη και το περιεχόμενο ανακοίνωσης του συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων της Κέρκυρας σχετικά με τις κινητοποιήσεις στα Τζάμπο).

Ειδικότερα , με τις τροπολογίες:

α. Επιχειρώντας την εξειδίκευση της έννοιας του αλλοδαπού που είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια της χώρας, κατηγορία που επισύρει την απέλαση κάθε αλλοδαπού κι όχι μόνο του “παράνομου” ,ορίζει ότι: “ο αλλοδαπός θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια ιδίως όταν σε βάρος του ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας ποινή τουλάχιστον τριών (3) μηνών” [τροπολογία στην περ. Γ’ της παρ.1 του άρθ. 76 του ν. 3386/2005] . Δηλαδή, αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, για να απελαθεί ο μετανάστης που θα κατηγορηθεί για πολύ συνηθισμένα αδικήματα όπως η αντίσταση κατά της αρχής, η συκοφαντική δυσφήμηση και -ειδικά για τους μετανάστες -η πλαστογραφία, όπου τιμωρείται όχι μόνο εκείνος που κατάρτισε πλαστό η νοθευμένο έγγραφο αλλά και όποιος το χρησιμοποιεί εν γνώσει του.

β. Παρατείνεται σε συνολικά 12 μήνες -αντί για τρεις που ισχύει σήμερα – τη λεγόμενη διοικητική κράτηση, δηλ. τη φυλάκιση εν’ όψει απέλασης. Πρόκειται για ρύθμιση που βρίσκεται στα πλαίσια της Οδηγίας που ψήφισε πριν ένα περίπου χρόνο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και προβλέπει μέχρι και 18μηνη φυλάκιση εν’ όψει απέλασης. Είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση αναζητάει χώρους που θα μετατραπούν σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

γ. Μετατρέπει σε κακούργημα και θέτει εξοντωτικές ποινές κάθειρξης και υπέρογκες χρηματικές ποινές σε όσους διευκολύνουν την “παράνομη” μετανάστευση (κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 € , αντί για την ισχύουσα φυλάκιση τουλάχιστον 6 μήνες και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3,000 €), παραβιάζοντας έτσι την αρχή της αναλογικότητας ανάμεσα στην ποινή και τη βαρύτητα της άδικης πράξης , αλλά – πολύ περισσότερο – στοχεύοντας όχι μόνο στους διακινητές και λαθρέμπορους , αλλά και σε οποιονδήποτε διευκολύνει την παράνομη είσοδο -έξοδο αλλοδαπού , ακόμα κι αν δεν προσπορίσει κάποιο οικονομικό όφελος. [Τροπολογία της παρ. 5 του άρθ.87 του ν.3386/2005, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 4 του άρθ. 15 του ν.3536/2007].Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ακόμη και σ’εκείνο που θα νοικιάσει σπίτι σε μετανάστη χωρίς χαρτιά.

δ. Μετατρέπει σε κακουργήματα επίσης και επιβάλλει εξοντωτικές ποινές κάθειρξης και υπέρογκες χρηματικές ποινές στους μεταφορείς (επαγγελματίες ή οδηγούς ΙΧ) μεταναστών χωρίς χαρτιά, ακόμα κι αν ενεργούν χωρίς όφελος. Συγκεκριμένα, ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 88 ν.3386/2005), ο μεταφορέας που δεν ενεργεί για λόγους κερδοσκοπίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή από 5,000 έως 20,000 € για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο , με την τροπολογία η ποινή μετατρέπεται σε κάθειρξη για 10 χρόνια και χρηματική ποινή 10,000 -30,000 € για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο. Καταλαβαίνει ο καθένας σε τί είδους ενέργειες “κοινωνικού αυτοματισμού” και σε ποιες λογικές “παίρνω το νόμο στα χέρια μου” μπορεί να οδηγήσει τους οδηγούς π.χ. Που περνούν από την Πάτρα στην Ιταλία η συγκεκριμένη τροπολογία , που μετατρέπει τους μεταφορείς σε κυνηγούς κεφαλών μεταναστών.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι τροπολογίες.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και όσους υποστηρίζουν τη “μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση”, δηλαδή τη μηδενική ανοχή στα δικαιώματα των μεταναστών και στις ανθρωπιστικές καταχτήσεις του πολιτισμού μας.

 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις μας:

 

  • Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών, οι φυλακίσεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν χαρτιά.Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

  • Νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και των προστίμων. Διευκόλυνση οικογενειακής επανένωσης, ανυπακοή στη σχετική οδηγία της ΕΕ.

  • Άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ – ανυπακοή στο Δουβλίνο

  • Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να πάψουν τα προσκόμματα για την ίδρυση χώρων λατρείας (τζαμιά κλπ.)

  • Ειδική κρατική μέριμνα για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

  • Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με ενηλικίωση για όσους το επιθυμούν.

  • Όχι στα νέα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ανάεθσης της φρούρησής τους στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των συνόρων).

  • Απειθαρχία -ανυπακοή σε Οδηγίες και Κανονισμούς που έχουν δημιουργήσει και οξύνουν παραπέρα το πρόβλημα.