μια πολύτιμη συσκευή για να μη τρώτε παπάΒασικά το θέμα είναι σοβαρό: ΜΗΝ μένετε σπίτι. Ή, αν μείνετε , φροντίστε να κάνετε κάτι. (Αν μείνετε μόνος. Ή μόνη.Γι’αυτό το ενδεχόμενο μιλάω.)Ήτοι, και όλως ενδειχτικά: διαβάστε κάτι, δείτε καμιά ταινία, ακούστε κανά δισκάκι ( το «suddenly comes..» των Closer είναι μια καλή επιλογή), φροντίστε τους ηλικιωμένους γείτονες, μάθετε να μαγειρεύετε, καθαρίστε τα πιάτα, κοιμηθείτε. Πάντως ΜΗΝ repeat ΜΗΝ κάνετε τη μαλακία να ανοίξετε τηλεόραση σε εκπομπές τύπου οι Πύλες του Ανεξήγητου, του Ανεκδιήγητου ή/και του Απανδόκευτου. Μιλάμε θα φωλιάσουν στο κεφάλι σας μηρμύγκια που κατατρώγουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Θα μετατραπείτε σε ψηφοφόρο του ΛΑΟΣ, θα αρχίστε να ψάχνετε αποκρυφιστικά σύμβολα στα καπάκια των βώθρωνε, θα φοράτε κοτλέ κοστούμια με γυαλιστερά μωβ πουλόβερ, θα σας πέσουν τα μαλλιά ολούθε εκτός από τα πλάγια αριστερά του κεφαλιού, οπότε και για να γεμίσετε την καράφλα θα τα αφήνετε ακούρευτα δυο χρόνια για να τα απλώνετε με φάλτσο πάνω στο κρανίο.You have been warned!

Είδα πριν κάτι μέρες μια τέτοια εκπομπή. (..ήμουν κομμάτια βασικά και κουτουλούσα,και δεν με πέρασε απ’το μυαλό τίποτ’άλλο για να κάνω). Εκπομπή που «ανέλυε» την Ατλαντίδα. «Ανέλυε» τρίχες κατσαρές, διάφοροι εκεί περίεργοι, ενορχηστρωμένοι από έγκριτο δημοσιογράφο έλεγαν ό,τι τους κατέβαινε στην κράνα μιλάμε.Τα πάντα όλα δηλαδή: ότι η Ατλαντίδα ήταν μια πανίσχυρη αυτοκρατορία που πολέμησε με τους Έλληνες το 9000 π.Χ. Ότι ήταν τόσο ανεπτυγμένοι που χρησιμοποιούσαν πυρηνικά όπλα. Ότι , προφανώς, για να έχουν πυρηνικά όπλα παναπεί δεν ήταν από αυτό το πλανήτη αλλά εξωγήινοι. Ότι όλοι αυτοί οι εξωγήινοι τα έκαναν όλα στάχτη και μπούρμπερη στον πλανήτη, αλλά όλο και κάποιοι γλίτωσαν οι οποίοι στη συνέχεια εφτιαξάν τους αρχαίους πολιτισμούς οι οποίοι επίσης είχαν «μυστηριώδεις» δυνάμεις τις οποίες ωστόσο -εδώ είναι το ζουμί -οι κακοί (απροσδιόριστοι σκοτεινοί τύποι) μας τις κρύβουν (δηλ. όχι από μένα και σας, αλλά από τους «ερευνητές» αυτούς οι οποίοι ωστόσο μελετώντας «κρυμμένα» κείμενα που οι ίδιοι αποκρυπτογράφησαν μας αποκαλύπτουν την αλήθεια) για να μας κρατάν υποταγμένους. (Σε τί;).Ότι τέλος, αυτοί οι τύποι ναι μεν, έφτιαξαν εκεί πέρα μια πυρηνική καταστροφή αλλά επέζησαν αυτής μπαίνοντας σε διαστημόπλοια τα οποία από τότε επισκέπτονται τον πλανήτη (και είναι τα U.F.O.).Kαι, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ήταν πολύ μυστήριοι τύποι και γνώριζαν πολλά απ’αυτά διότι έφτιαξαν τις Πυραμίδες μ’ένα τέτοιο τρόπο που να φαίνονται από ψηλά και ίσως να είναι πρωτόγονοι διαστημικοί σταθμοί. Τί ίσως δηλαδή, μάλλον. Τί μάλλον στάνταρ (ρε τα πάντα όλα λέμε!)

Ο παρουσιαστής βοηθιέται από δυο τσακάλια δημοσιογράφους(..καλά δεν είμαι και στην Επιτροπή Μητρώου της ΕΣΗΕΑ εκεί, δεν μπορώ να σας το βεβαιώσω..), οι οποίοι κάνουν καίριες παρατηρήσεις. Π.χ. βγαίνει κανάς καθηγητής Πανεπιστημίου εκεί τρέμοντας από τους μεγατόνους συσσωρευμένης ηλιθιότητας να πεί κάτι , με στοιχειώδη συνέπεια στην επιστήμη του δηλαδή, και τον βάζουν στη θέση του:»μα, ο κύριος Τάδε έχει κάνει δεκαετίες έρευνες το λέει αυτό με στοιχεία». Στοιχεία του τύπου «Μα γιατί άραγε τον Ωκεανό βαφτίσανε οι αρχαίοι Ατλαντικό» και τέτοια. Ή γιατί αν διαιρέσεις το ύψος της Πυραμίδας της γκίζας με την απόσταση από το φεγγάρι βγάζεις έναν άρτιο αριθμό.Ή, γιατί να φτιάχνουν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πυραμίδες και όχι ξερωγώ κύκλους.

Μιλάμε για τεκμηρίωση όχι μπαρμπούτσαλα..

Τώρα να σας πω την αλήθεια μπροστά δεν ήμουνα. Μπορεί κάποτε εξωγήινοι να έκαναν πυρηνικό πόλεμο στη Γη. Ή μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να ήταν εξωγήινοι. Ή μπορεί η Μαρία η Μαγδαληνή να είναι θαμμένη στο υπόγειο του μουσείου του Λούβρου (από άλλο άνέκδοτο αυτό), ο μαρμαρωμένος βασιλιάς να είναι θαμμένος στην ΑγιαΣοφιά και να περιμένει να αναστηθεί και ο Έλβις να ζει σ’ένα χαμπουργκεράδικο στη Witchita του Kansas.

Βασικά στην ανακριτική υπάρχει μια αρχή. Παλιά όσο και οι πυραμίδες της Αιγύπτου -να μη σας πω και πιο παλιά απ’το Χαμμουραμπί το Βαβυλώνιο εκεί που νομοθέτησε πρώτος. Και άρα πρώτος, λέω εγώ, θα έφτιαξε αστυνομία. Ότι η πιο λογική εξήγηση για ένα έγκλημα είναι κι η πιο πιθανή. (Ναι, σαφώς, υπάρχουν και δικαστικές πλάνες και τέτοια, μιλάμε για το σύνηθες). Μ’άλλα λόγια αν κάποιος που του χρώσταγε λεφτά ο R5 βρέθηκε πυροβολημένος πρώτος ύποπτος είναι ο R5. Αν τυχαίνει και ξέρει σκοποβολή είναι αρκετά πιθανό. Αν δεν εξηγεί πού ήταν όταν έγινε το κάκό, ακόμα πιο πιθανό. Αν μια σειρά ακόμα τεκμήρια επιβεβαιωθούν (βαλλιστικές και τέτοια) δεν χωρά συζήτηση.

Παναπεί: οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έφτιαχναν πυραμίδες. Τεράστιες σε όγκο με πολυδάπανη – και εξαιρετικά δύσκολη -μεταφορά και επίσης πολυδάπανη και εξαιρετικά δύσκολη κατασκευή. Πράγματι, αν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έδιναν στην «Ραμσής και Υιοι Κατασκευαστική Ο.Ε.» την εργολαβία ούτε στα μπετά δεν θά’φταναν. Μήπως ήταν εξωγήινοι με μυστικές γνώσεις και μαγικές δυνάμεις; Ή μήπως ήταν δυνατό κράτος, έπιαναν χιλιάδες σκλάβους και τους έβαζαν να χτίζουν θεώρατα κτίρια; Χωρίς να τους νοιάζει αν ζήσουν ή αν πεθάνουν οι σκλάβοι -διότι σκλάβοι ήταν ας πρόσεχαν;

Και μήπως έφτιαχναν πυραμίδες γιατί οι φύσει πυραμιδοειδείς αμμόλοφοι της ερήμου ήταν ο μόνος τεράστιος όγκος που αντίκρυζαν; Και μήπως βγαίνει ένας αριθμός διαιρώντας την απόσταση γης -φεγγαριού επειδή αυτή είναι η ιδιότητα της διαίρεσης -να βγάζει αποτέλεσμα; Και υπάρχουν άπειρες δυνατές διαιρέσεις που συμπίπτουν με άπειρες δυνατές αποστάσεις;  

Προφανώς ε;

Όλος αυτός ο μηχανισμός αποβλάκωσης που αποσκοπεί μου λέτε; Μόνο σε νούμερα τηλεθέασης και τέτοια; Ρε εδώ μιλάμε καταργείται η σχέση αιτίου -αιτιατού: ό,τι βλέπουμε δεν προέκυψε με μια λογική -μαθηματική αλληλουχία αλλά με εξωγήινους, λαιστρυγόνες, κύκλωπες. Γενικώς ό,τι σου κατέβει πες το -δεν υπάρχει πρόβλημα θα σε «νομιμοποιήσουμε» σαν «εναλλαχτικό ερευνητή». Οι θρησκείες είναι απίστευτα σοβαρότερες από κάτι τέτοιους.

Και ρε σεις, ήμαρτον, είναι τυχαίο ότι ο Άδωνις, ο Βελόπουλος κλπ. έχουν εκδοτικά που πουλάνε αυτά ακριβώς τα παραμύθια; Φτιάχνουν βλάκες για να τους ψηφίζουν, αυτό πιστεύω εγώ.

Έλα όμως που δεν είναι τόσο απλό. Γιατί αύριο ο ΛΑΟΣ μπορεί να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη -που λέει και η Παλιά Διαθήκη, άλλο μυστικιστικό κείμενο (τί με περάσατε δηλαδή..). Αλλά τα βιασμένα μυαλά μένουν. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πολιτικός φορέας που να στεγάζει τον ανορθολογισμό. Αρκεί να σκέφτονται οι άνθρωποι παράλογα: αν πιστεύεις ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν εξωγήινοι  -επειδή..έτσι – πιστεύεις τα πάντα. Γενικώς ,δεν πιστεύεις ότι σε παίρνει να κάνεις τίποτα σε τούτη την κοινωνία. Κι αν αμα λάχει τα πράγματα ζορίζουν τρέχεις να βρεις τον οποιοδήποτε σαχλαμάρα φωνάζει περισσότερο για να νιώσεις ασφάλεια. «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ραϊχ» φάση  – και δεν είναι απαραίτητες οι σβάστικες εν προκειμένω, απλά να κρατάς σφιχτά το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Και νά’σαι φρόνιμος γενικώς.

Αλλά εντάξει. Κλείστε την τηλεόραση κι όλα μια χαρά θα πάνε. Πάτε να μάθετε τανγκο -πέφτουν οι γκόμενες πιο στάνταρ κι απ’τον Ίβιτς όταν τον κοιτάει ο αντίπαλος.