που βρισκεται; Τώρα που το Euro τελείωσε,

 (εεεε..ωωωωωωω….τους ρίξαμε τους Γερμανοί segunda division)

βαθειές σκέψεις – και πυκνοί καπνοί – με συνεπήραν στη θερινή (μου)παραζάλη. Διότι, κάθησα και σκέφτηκα, και είδα ότι:

α. Οι περιγραφές των αγώνων ήταν βαρετές. Σ’αυτό το οδυνηρό συμπέρασμα κατέληξα ένεκα που πλείστες όσες φορές αισθανόμουν κυριολεχτικά φτερό στον άνεμο του ενενηνταλέπτου. Έβρεχε έξω από το γήπεδο, έβρεχε και μέσα στο γήπεδο αλλά ούτε ένας φωστήρας δεν βρέθηκε να μας ενημερώσει -να γίνουμε κοινωνοί ρε αδερφέ.. Πώς το λένε: ο σωστός ερμηνευτής δε σε βάζει στο κλίμα του τραγουδιού; Έτσι κι ο σωστός εκφωνητής.Αυτή είναι η δουλειά του, εν τέλει γι’αυτό πληρώνω εγώ (ΕΓΩ!) ο φορολογούμενος Έλληνας.

β. Οι εκφωνητές ήταν ανιστόρητοι. Δηλαδή τώρα είναι δυνατόν; Να παίζει η Πορτογαλία και να μη μιλάει ΕΝΑΣ (ένας ρε σεις..) για τον Εουσέμπιο, ή έστω το Ζαϊμ Πατσέκο; Να μη θυμηθεί κανένας το πάντσερ Αουγκεντάλερ – ρε ακόμα και τη λέξη «πάντσερ» με το σταγονόμετρο την είχαν, τι διάλο ασφαλιστικά τους κάνανε; Να παίζει η Ιταλία και να μη θυμηθούμε το Γκαετάνο Σιρέα ή το Ντίνο Τζοφ;

γ. Πλέρια έλλειψη ποδοσφαιρικής μόρφωσης. Ακούσ’τε να δείτε: «μορφωμένος» είναι αυτός που θα σου πει τί νούμερο τάπες φοράει ο Torres. Όχι το πού θα πάρει μεταγραφή. Επίσης μορφωμένος είναι αυτός που θα σε μάθει για την θρυλική πορεία της Aston Villa (to ’80 πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, το ’81 Α’ Εθνικής και το ’82 Κύπελλο Πρωταθλητριών – εγώ τα ξέρω γιατί προσέχω στο μάθημα!), και μάλιστα όχι όταν παίζει η Αγγλία, που είναι εύκολο, αλλά στο Ολλανδία -Ρωσία ξερωγώ  (ναι ρε, γιατί όταν σου ρίχνουν πληροφορίες, δεν τις αφομοιώνεις άμα είσαι στην τσίτα, μυαλό θέλει;). Τί είναι ο εκφωνητής; Μια σύγχρονη εκδοχή του δάσκαλου του γένους τολμώ να πω ( ..σάμπως θα μου κάνει μήνυση κανένας;) που στα σκοτεινά χρόνια του ίντερνετ λειτουργεί το κρυφό σχολειό της απαγορευμένης γνώσης.

δ. Παντελής έλλειψη λογοτεχνικού οίστρου. Μια και δυο ήταν οι ομάδες που ξεχύνονταν σαν εμετός στην αντεπίθεση; Ένας και δυο οι χαλκέντεροι αμυντικοί; Ή μόνο ο Τσεχ είναι θηρίο κάτω απ’τα γκολποστ;

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες –και το ξέρετε. Δυστυχώς οι υπεράνω έντεχνες εξυπνάδες των νεοπαγών φίλων της μπάλλας, οι «απαιτήσεις» των και-καλά-μορφωμένων έχουν ρίξει το επίπεδο της μετάδοσης τρίτο υπόγειο, μέσ’την υγρασία και τα ποντίκια. Μας έχει σαρώσει ο εκσυγχρονισμός σύντροφοι και φίλοι, δημοκράτες πολίτες, Έλληνες πατριώτες. Σε λίγο θα βάλουν στην Ακρόπολη τη σημαία της Κίνας μόνο αυτό σας λέω.

( Υ.Γ. Και βέβαια την κατάσταση δεν τη σώζει ο μέγιστος Θεοφιλόπουλος που μας έμαθε ότι «αυτό είναι το ποδόσφαιρο: δύο ομάδες παίζουν!». Αν και ήταν όντως ο μόνος διασωθείς απ’το ναυάγιο )    

Υπογράφ’τε ΤΩΡΑ την έκκληση του τίτλου. Σκεφτείτε το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας – η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική: είν’ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!